Chatsworth Centre Redevelopment

Striving to continually improve the shopping experience at Chatsworth Centre, SUPERSPAR opened its doors to the community on the 15th of November in one of the most highly-anticipated launches at the Centre. This store is another addition to Spar’s flagship stores across the country. The SuperSpar is situated on level 2 of Chatsworth Centre (next to Jet and Pravina’s Hair and Beauty Salon) and occupies a staggering (approximately) 3 345 sqm. For shopper convenience, the store can be accessed from inside the centre or directly from the parking area.

Sanlam has invested in excess of R140 million-rand into the redevelopment of Chatsworth Centre to ensure that the mall remains relevant in current times within increased competition. The community can benefit from an upgraded centre providing an improved shopping experience. The inclusion of SuperSpar fulfils a need and desire that has been a front of customers minds for a number of years and Chatsworth Centre strives to ensure that shoppers needs are met through a diverse tenant mix.

In addition to the enhanced store offerings, there are a number of elements both internally and externally which will be improved via the large-scale refurbishment. The existing entrances are being upgraded with larger entrance foyer’s and new concrete roof canopies which will offer more protection from the elements. Majority of the existing paving will be retained and power cleaned and new paving will be installed around all the entrances. The paved islands in the centre’s parkades will be power cleaned but are remaining as is to not detract from the current layout of the car park. Additions to the current parkade will be an upgrade in lighting, road markings and parking bays being repainted to increase visibility.

The overall look and feel of the centre will be given a complete face-lift with enhancements to ceilings, tiles, store fronts and signage. The entire centre will be retiled with Italian porcelain tiles and new flush plastered ceilings/bulkheads are being installed throughout the centre. These will include feature inlays, light troughs and new LED lighting to increase the ambience. The shop front changes to majority of the stores will provide the stores with a more modern look and feel as well as improve the frontage and exposure to the store. Most stores are now receiving a perforated roller shutter as entrance doors along with their new shop fronts.

Chatsworth Centre understands that the community has forged a loyal relationship with the centre over its 28 years of existence. The centre prides itself as being the retail heart of the community and thus ensured that through the refurbishment, the centre gives back to the community by utilising the local building forum. This labour force has carried out plaster work and brickwork. In addition,, Norvo Construction have donated a container to the community to be utilised as a tuck shop. They are also assisting in the building of a car wash for the community. Norvo Construction have encouraged their sub-contractors to use local sub-contractors on their part where possible.



Related Information